Kérdése van? Hívjon minket! +3630/425-1462

BLOGOLUNK

Számos kutya küzd már egészen fiatal korban is ízületi problémákkal -gyakran örökletes betegségekkel, mint a csípő-, könyök- vagy vállízületi diszplázia.  Az ilyen esetek szinte mindig gyulladásos folyamatokkal, azaz arthritis-szel járnak, amely az ízületek és az őket körülvevő izomzat gyulladását jelenti.  Ezek a problémák nemcsak örökletesek lehetnek, hanem a nem megfelelő táplálás,  az ízületek túlterhelése, balesetek vagy a kullancsok okozta Lyme-kór következtében is kialakulhatnak.

De mit tehetsz azért, hogy kedvenced mozgékonyabb, jobb kedvű és boldogabb legyen?  Íme 5+1 tanács kutyád ízületeinek védelméért:

Tudtad, hogy a bolhák a hűvösebb hónapokban is aktívak?

A szeptember, október és november mindenki számára az őszi időjárás,            melegebb ruhák és ünnepek időszaka. Azonban kedvenced számára ez a              bolhaszezon legkíméletlenebb része. Sokaknak talán meglepő,  de a bolhák nem adják fel a hidegebb időben sem.  Sőt, a bolhák jobban szeretik az őszi csapadékos, nedves időt, így ősszel még aktívabbak lesznek.

A bolhák nem csak a melegebb hónapokban jelentenek veszélyt kedvenceidre.  A hidegebb idő beköszöntével a bolhák menedéket keresnek az állatok vastagabb  bundájában, ami meleg és hangulatos otthont biztosít számukra.  Így míg te a hideg ellen felkészülsz melegebb ruhákkal,  kedvenced vastagabb bundája a bolhák számára tökéletes élőhelyet jelent.

Dr. Michael Dryden, a Kansas Állami Egyetem állatorvosi parazitológiai  professzora szerint az állatok bolháinak száma ősszel 70%kal magasabb,  mint tavasszal. Ez főként annak köszönhető, hogy ősszel növekszik a csapadék  és a hőmérséklet még mindig magas marad, ami kiváló körülményeket teremt a bolhák számára.

Az őszi és téli időszakban nemcsak mi, emberek vagyunk kitéve a hideg, nedves idővel járó egészségügyi kockázatoknak, de kedvenc kutyáink is. Ahhoz, hogy kutyáink egészségét megőrizzük és immunrendszerüket megerősítsük, különösen fontos odafigyelnünk a megfelelő táplálkozásra, testmozgásra és stresszkezelésre. Ebben a blogcikkben bemutatjuk, milyen lépésekkel járulhatunk hozzá kutyánk immunrendszerének megerősítéséhez az őszi és téli időszakban, valamint hogy milyen egyszerű módszerekkel óvhatjuk kedvencünk egészségét.

Napsütés, kellemes meleg, friss levegő – elképzelhetnék ennél csodásabb alkalmat egy kutyás kirándulásra? Az ősz varázslatos színekbe boruló tájai, a természet felfedezése és az imádott kedvencünk társaságában eltöltött idő felejthetetlen élményeket kínál. Ám, mielőtt útnak indulnánk, van néhány lényeges dolog, amire figyelni kell, hogy a kaland valóban élvezetes és biztonságos lehessen. Nézzük meg, mire érdemes odafigyelni!