Kérdése van? Hívjon minket! +3630/425-1462

Synomax szirup 275ml

Részletek

A Synomax szirup természetes gyógynövény kivonatokkal kiegészített, porcvédő, porcregeneráló készítmény, biológiailag jól hasznosuló formában.Kutyák esetében az ízületi megbetegedés az egyik leggyakoribb életminőséget rontó állapot. A fokozott fizikai igénybevétel, sérülés, túlsúly, korral járó elhasználódás és kopás vagy csontfejlődési betegségek (pl. csípőízületi, könyökízületi diszplázia) következtében gyakran több ízületre kiterjedő, súlyos elváltozások alakulhatnak ki. Ez a kutyák számára mozgáskorlátozottsággal és állandó fájdalommal járó, az életminőséget jelentősen rontó állapot.

Az ízületi betegségek leggyakoribb jele, hogy az állat kedvetlenül mozog, mozgása kötött, biceg, esetleg sántít, pihenés után nehezen áll fel, ellenáll a simogatásnak, vonakodik a sétától, a lépcsőzéstől, a játéktól és az ugrálástól, ugatással jelzi a fájdalmat, esetleg étvágytalanná válik. A hirtelen időjárás változás, a hideg vagy a több mozgás a tüneteket súlyosbíthatja.

Az oszteoartritisz rendszerint 7 éves kor feletti kutyákban jelentkezik, de bármely életkorban előfordulhat, a felnőtt kutyák közel 20%-át érinti. Bizonyos fajtájú kutyák hajlamosabbak a megbetegedésre. A nagytestű fajtáknál – német juhász, labrador, német dog, rottweiler – gyakoribb az ízületi megbetegedés, de közepes és kistestű fajtáknál – spániel, bulldog, törpe schnauzer, yorkshire terrier – is könnyen előfordulhat.

Oszteoartritisz esetében a csontvégeket borító porcréteg vékonyodni kezd, bizonyos pontokon eróziók, kimaródások keletkeznek, amelyek az idő előrehaladtával egészen a csontig kopnak, esetenként kis darabok le is válhatnak. A porc szélén a csont is burjánzásnak indulhat, valamint az ízületben található szalagok is elfajulhatnak. Ezen elváltozásokkal egy időben az ízületi nedv is elveszti egészséges jellegét.

A funkciójában is károsodott ízület megduzzad, fájdalmassá válik, az állat sántítani kezd az érintett végtagra, egyre kevesebbet mozog. Ez hamarosan elhízáshoz vezet, ami még inkább rontja az ízület állapotát. A kezdetben csak mozgásra érzékeny végtag a betegség előrehaladtával pihenés közben is fájdalmas lesz.

Ezért arra hajlamos egyedeknél a porckárosodás megelőzéséhez, az új porc szintéziséhez, az ízületek regenerációjának elősegítéséhez nélkülözhetetlen a megfelelő mikro tápanyagok folyamatos biztosítása.

A Synomax szirup gyorsan felszívódó, teljes értékű, porcépítő, porcvédő állatgyógyászati gyógyhatású termék, kiegészítve a gyulladt és fájdalmas ízületekre jótékony hatással bíró gyógynövény kivonatokkal. Szinergista kombinációban tartalmazza azokat a bioaktív összetevőket, melyek az ízületek és a kötőszövetek optimális működését biztosítják.A Synomax szirup az ízületek egészsége szempontjából fontos 13 bioaktív hatóanyag optimális kombinációja:

porcépítő: glükózamin- szulfát, MSM, zselatin hidrolizátum, mangán,

porcvédő: kondroitin-szulfát, Harpagophytum procumbens, hialuronsav

antioxidáns: A-vitamin, E- vitamin, C- vitamin,

gyulladt és fájdalmas ízületekre jótékony hatással bíró: MSM, Harpagophytum procumbens, Boswellia serrata, bromelain, omega-3 zsírsav.

A Glükózamin-szulfát fontos építőköve a porctermelésnek, segíti a károsodott ízületi porcok regenerálódását. Képes megállítani, illetve lassítani a porc pusztulásának folyamatát, és javítja az ízületi folyadék viszkozitási tulajdonságait is.

A Kondroitin-szulfát vízkötő képességének köszönhetően visszaállíthatja a porcok rugalmasságát. A porcot bontó enzimek inaktiválása révén megállítja a porc pusztulását.

Az MSM ízületre gyakorolt jótékony hatása régóta ismert. Az MSM a szerves kén egyik formája, melyet a test az enzimek, antitestek, kötőszövet és nyálkahártya létrehozásához használ fel. Szükséges az aminosavak létrehozásához, a fehérjék molekuláris szerkezetének a fenntartásához.

A Harpagophytum procumbens (ördögkarom, ördögcsáklya) a Kalahári-sivatagban gyakori növény, gyökerének főzetét a bennszülöttek évszázadok óta a migrén, a láz, a fájdalom, és a sebesülések során alkalmazták. Német botanikai expedíciók fedezték föl és vizsgálták érzéstelenítő és gyulladáscsökkentő hatását. A Harpagophytum procumbens ízületvédő hatású, gátolja a porckárosító enzimek működését (metalloproteinázok, elasztáz), fontos szerepe van az ízületi gyulladás kialakulásának megelőzésében. Kifejezett antioxidáns, e mellett növeli a gyomorsav termelést és élénkíti az emésztést.

Boswellia serrata (indiai tömjénfa) egy ősi fafajta, mely Kína középső és nyugati részén honos. Évezredek óta használatos az indiai ayurvédikus gyógyászatban, már az ókorban is a gyulladásos megbetegedések terápiájára használták. A Boswellia serrata aktív hatóanyaga, a „boswellin sav” jótékony hatással bír a gyulladással és fájdalommal bíró megbetegedésekben. A kötőszövet védelmén, valamint az ízületekhez áramló vér mennyiségének növelésén keresztül fejti ki hatását.

A bromelain az ananászban található enzimek keveréke, 1957 óta használják orvosi célokra, azóta megjelent számos tudományos közlemény leírja, hogy mérsékli a szöveti ödémát, elősegíti a szövetek regenerálódását. Hatékonyságát annak tulajdonítják, hogy gátolja egyes prosztaglandinok kialakulását. Enzimtartalma segíti a fehérjeemésztést, gyorsítja az izmok regenerációját, elősegíti a sebgyógyulást. A bromelain ezenkívül a szervezet védekező rendszerét erősíti, számos immunsejt termelődését fokozza. Gyakorlatilag nincs mellékhatása.

A hialuronsav hozzájárul az ízületi felületek súrlódásának csökkentéséhez. Nagymértékben képes megkötni a vizet (tömegének 1000x-esét). Az ízületek rugalmasságát, mozgékonyságát biztosítja. A bőr és a kötőszövet víztartalmát optimális szinten tartja.

Az A vitamin szerepe igen sokrétű, jelenléte nélkülözhetetlen a növekedésben, a hámszövetek normális képződésében, a csontszövet felépítésében. Antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik, megköti a szabad gyököket, ezáltal védőhatást fejt ki a sejtekre, a szövetekre.Az E vitamin természetes antioxidáns tulajdonságánál fogva gátolja a peroxidok képződését, megvédi az A-vitamint, valamint a sejtmembrán telítetlen zsírsavait az oxidációtól, ezáltal védőhatást fejt ki a sejtekre, szövetekre.

A C-vitamin részt vállal az immunrendszer működésének megőrzésében. Jelentősen csökkenti az oxidációs stressz mértékét. Részt vesz a támasztó- és kötőszövet fontos összetevőjének, a kollagénnek a képződésében.

Az omega-3 zsírsav (EPA, DHA) kifejezetten jótékony hatású gyulladással járó elváltozások esetében.A mangán a proteoglikán szintézisben szerepel, számos enzim működéséhez nélkülözhetetlen. A növekedés és az egészséges csontfejlődés alapvető feltétele a megfelelő mangánellátottság.

A zselatin hidrolizátum az ízületi kollagén felépítéséhez nélkülözhetetlen 18 szabad aminosavat tartalmazza. Az aminosavak összetétele és aránya megegyezik a kollagén aminosav összetételével és arányával.13 bioaktív anyag optimális kombinációja

porcépítő, porcregeneráló készítmény

kiegészítve hatékony, biztonságos gyógynövény kivonatokkal2. TERMÉKFORMA

Belsőleges szuszpenzió3. A KÉSZÍTMÉNY ÖSSZETÉTELE

Összetétel 5 ml-re vonatkoztatva:

Glükózamin-szulfát: 750 mg

Kondroitin-szufát: 250 mg

Metil-szulfonil-metán (MSM): 250 mg

Harphagophytum procumbens: 200 mg

Bromelain: 50 mg

Zselatin-hidrolizátum (sertés): 50 mg

C-vitamin (E 300): 50 mg

Boswelia serrata: 20 mg

A-vitamin (E 672): 500 NE

E-vitamin (E 700): 5 NE

Omega-3-zsírsav (halolaj): 5 mg

Mangán-szulfát: 5 mg

Hialuronsav: 2,5 mg4. CÉLÁLLAT FAJ

Kutya5. A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSI TERÜLETE, FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT, JAVALLATOK

Felhasználási javaslat:

Kutyák mozgásszervi megbetegedései esetén a sántaság, a fájdalom és a mozgás korlátozottság kiegészítő kezelésére. Az ízületek mozgékonyságának és a porcok rugalmasságának elősegítésére. Az ízületek egészsége szempontjából nélkülözhetetlen 13 bioaktív anyag optimális kombinációja.

Idősödő kutyáknál, mivel a kor előre haladtával az ízületek elhasználódása fájdalom kialakulásához, illetve az ízületek mozgathatóságának csökkenéséhez vezet.

Ízületi betegségekben szenvedő kutyáknál, a porcok rugalmasságának elősegítésére, az ízületek mozgásképességének javítására.

A kötőszövetek (csont, porc, ízület, stb.) sérülése, gyulladása, valamint különböző ortopéd sebészeti beavatkozások illetve egyéb, fájdalommal járó ízületi elváltozások kiegészítő kezelésére, a regenerációs időszak lerövidítésére.

Nagytestű, gyorsan növő kutyafajtáknál kölyökkortól a csontok, porcok, inak egészséges fejlődésének elősegítésére és az általános mozgásképesség javítására.

Verseny-, és munkakutyáknál az ízületekre és kötőszövetekre ható fokozott fizikai igénybevétel hatásainak enyhítésére.

6. ADAGOLÁS ÉS ALKALMAZÁS MÓDJA

Alkalmazás:

Szájon át alkalmazandó.

Adagolás:

Fiatal kutyáknál: 2,5 ml/állat/nap

Felnőtt kutyáknál:

5-20 ttkg között: 2,0-2,5 ml/állat/nap

20-41 ttkg között: 3,0-5,0 ml/állat/nap

41 ttkg felett: 5,0 ml/állat/nap

Rendkívül fontos az ajánlott napi mennyiséget folyamatosan adagolni. Az állatorvos az elváltozás súlyosságától, kortól függően javasolhat a fentiektől eltérő adagolást is. A látható eredmények általában 2-6 héten belül jelentkeznek. Az alkalmazás első 2 hetében ún. feltöltő adagolásként a fenti adagot célszerű a duplájára emelni. Az ízületek optimális glükózamin és kondroitin ellátásához a terméket legalább két hónapig alkalmazzuk.7. ELLENJAVALLATOK

Nem alkalmazható a termék hatóanyagaival, vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.8. MELLÉKHATÁSOK

Nem ismeretesek.

Adatok
Gyártó:
synomax
Cikkszám:
414229
Tömeg:
275 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!