Kérdése van? Hívjon minket! +3630/425-1462

Foresto® nyakörv - 38cm (8kg-ig)
Foresto® nyakörv - 38cm (8kg-ig)
10 390 Ft

Foresto® nyakörv - 38cm (8kg-ig)

A Foresto® nyakörv kullancsok és bolhák ellen, 10 hetesnél idősebb macskák és 7 hetesnél idősebb kölyök kutyák számára.

10 390 Ft
Egységár: 104 Ft/g
Részletek

 A Foresto® az egyetlen repellens, új generációs nyakörv kullancsok és bolhák ellen, mely akár 8 hónap védelmet biztosít kutyák és macskák számára.

A Foresto® nyakörv sokkal több, mint egy hagyományos nyakörv.

Szabadalmaztatott eljárás segítségével a hatóanyagok folyamatos, alacsony dózisú felszabadulását teszi lehetővé – akár 8 hónapon keresztül.

Elpusztítja a kifejlett bolhákat és megelőzi a kutya közvetlen közelében a lárvák fejlődését akár 8 hónapig, valamint hatékony kifejlett, lárva- és nimfaállapotú kullancsok ellen.

Jellemzői:
- Az egyetlen, kullancs elleni repellens nyakörv.
  A kullancsok táplálkozását gátló hatást biztosít, így csökkenti a fertőző betegségek átadásának kockázatát
- A jelenleg kapható leghosszabb ideig védelmet biztosító kullancs és bolha elleni termék.
- Egyszeri felhelyezéssel akár 8 hónap védelem kedvencének
- Úsztatáskor, fürdetéskor sem kell levenni
- A kutya saját nyakörve mellett is hordható és minden méretre alkalmazható
- A Foresto biztonsági zára elenged, ha kutyája szorult helyzetbe kerülne
- Innovatív polimer mátrix a hatóanyagok fokozatos és alacsony dózisú felszabadulásáért
- A védőcsomagolás megőrzi a termék hatóanyagait

A polimer mátrix rendszer biztosítja mindkét hatóanyag lassú és folyamatos, alacsony koncentrációban történő felszabadulását a nyakörvből. Ez teszi lehetővé, hogy mindkét hatóanyag az akaricid/inszekticid hatás eléréséhez szükséges koncentrációban legyen jelen a kutya szőrén a teljes hatékony időszak alatt. A hatóanyagok a közvetlen érintkezés helyéről a teljes testfelületen szétoszlanak. A célállat tolerancia és a szérum-kinetikai vizsgálatok szerint az imidakloprid átmenetileg jelen lehet a szisztémás keringésben, míg a flumetrin többnyire nem volt kimutatható. A hatóanyagok szájon át történő felszívódása nem játszik szerepet a klinikai hatékonyság kialakulásában.

A bolhák elleni hatékonyság a nyakörv felhelyezése után azonnal megkezdődik. A fentiekben felsorolt javallatokon túl hatékonysága bizonyított a Ctenocephalides canis és a Pulex irritans bolhák ellen is.

A termék repellens (táplálkozás ellenes) hatással rendelkezik kullancsokkal szemben, megakadályozva, hogy az elriasztott paraziták vért szívjanak, így csökkenti az ízeltlábú vektorok által terjesztett betegségek átvitelének kockázatát.

A nyakörvet a 8 hónapos védelmi időszak alatt folyamatosan kell hordani, és utána el kell távolítani. A felhelyezett nyakörvet időközönként célszerű ellenőrizni, és ha szükséges, utána kell állítani, különös tekintettel a gyorsan növekvő kölykökre.
A kisméretű nyakörv biztonsági zár mechanizmussal készül. Abban a ritkán előforduló helyzetben, ha egy nyakörvet viselő macska fennakad, a macska saját ereje elég arra, hogy a nyakörv annyira kiengedjen, hogy az állat gyorsan kiszabadulhasson.

Kutyáknak:
Bolhásság (Ctenocephalides felis) kezelésére és megelőzésére 7-8 hónapon keresztül.
A bolhák elleni hatékonysága a nyakörv felhelyezése után azonnal megkezdődik. Megakadályozza az állat közvetlen környezetében a bolhalárvák fejlődését 8 hónapig. A Foresto használható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) gyógykezelés stratégiájának részeként.
A termék hosszantartó, 8 hónapos, akaricid (ölő) hatással (Ixodes ricinus, Rhipicephalus turanicus) és repellens (táplálkozás ellenes) aktivitással rendelkezik kullancsfertőzés (Ixodes ricinus) esetén. Hatékony a lárva- vagy nimfaállapotú, illetve kifejlett kullancsok ellen. Előfordulhat, hogy a kezelés időpontjában már a kutyán lévő kullancsok nem pusztulnak el a nyakörv felhelyezését követő 48 órán belül, és láthatóak maradnak a bőrébe fúródva. Ezért ajánlott a kutyába fúródott kullancsok eltávolítása a kezelés időpontjában. Az új kullancsfertőzést megelőző hatás a nyakörv felhelyezése után két napon belül megkezdődik.

Macskáknak:
Bolhásság (Ctenocephalides felis) kezelésére és megelőzésére 7-8 hónapon keresztül.
A bolhák elleni hatékonysága a nyakörv felhelyezése után azonnal megkezdődik. Megakadályozza az állat közvetlen környezetében a bolhalárvák fejlődését 10 hétig. A Foresto használható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) gyógykezelés stratégiájának részeként.
A termék hosszantartó, 8 hónapos, akaricid (ölő) hatással (Ixodes ricinus, Rhipicephalus turanicus) és repellens (táplálkozás ellenes) aktivitással rendelkezik kullancsfertőzés (Ixodes ricinus) esetén. Hatékony a lárva- vagy nimfaállapotú, illetve kifejlett kullancsok ellen. Előfordulhat, hogy a kezelés időpontjában már a macskán lévő kullancsok nem pusztulnak el a nyakörv felhelyezését követő 48 órán belül, és láthatóak maradnak a bőrébe fúródva. Ezért ajánlott a macskába fúródott kullancsok eltávolítása a kezelés időpontjában. Az új kullancsfertőzést megelőző hatás a nyakörv felhelyezése után két napon belül megkezdődik.
Ideális esetben a nyakörvet a bolha- illetve kullancs szezon előtt kell felhelyezni.

Szőrtetvesség (Trichodectes canis) kezelésére is használható.

Hatóanyagok:
- szagtalan, vízálló szürke nyakörv (38 cm): 1,25 g imidakloprid és 0,56 g flumetrin hatóanyaggal.

Segédanyagok:
- titán-dioxid (E171)
- vasoxid (fekete) (E172)
- dibutil-adipát
- propilénglikol-dikaprilokaprát
- szójaolaj (epoxidált)
- sztearinsav
- PVC

Ellenjavallatok:
Nem alkalmazható 10 hetesnél fiatalabb macskán és 7 hetesnél fiatalabb kölyök kutyán!
Nem alkalmazható a hatóanyaggal, vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén!

Mellékhatások:
Esetenként a nyakörv felhelyezését követő első napokban enyhe viszketés/bőrpír léphet fel azoknál az állatoknál, amelyek nincsenek nyakörv viseléséhez szokva.

Ügyeljünk rá, hogy a nyakörv ne legyen túl szoros!

A nyakörv viselésének helyén enyhe szőrhullás és bőrreakció előfordulhat, de ez általában 1-2 hét alatt a nyakörv eltávolítása nélkül elmúlik. Egyedi esetekben a nyakörv átmeneti levételére lehet szükség, amíg a tünetek megszűnnek.

Macskáknál, kezdetben, ritka esetben, enyhe átmeneti reakciók, például levertség, az étvágy megváltozása, nyálzás, hányás és hasmenés előfordulhatnak. Mint más helyileg alkalmazott készítménynél, az arra hajlamos állatokban allergiás kontakt dermatitisz jelentkezhet.

Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Alkalmazás módja:

Macskákra és kistestű, 8 kg testtömegű, vagy annál kisebb kutyákra 1db, 38 cm hosszú nyakörv helyezendő.

Bőrön való alkalmazásra!

Egy állat nyaka köré 1db nyakörv helyezendő!

Kizárólag külső alkalmazásra!
A termék alkalmazása vemhesség és laktáció alatt nem javasolt!

Különleges figyelmeztetések az állatokon való alkalmazásához:
A kullancsok 24-48 órával a kezelt állatra kerülés után elpusztulnak és leesnek a gazdaállatról, általában vérszívás nélkül.

Egy-egy kullancs megtapadását a kezelés után nem lehet kizárni. Emiatt, kedvezőtlen körülmények között, az ezen paraziták által közvetített fertőző betegségek átvitelét sem lehet teljes mértékben kizárni.

Mint minden hosszú hatásidejű, helyileg ható készítmény esetében, a vedlési időszakokban a szőrszálakhoz tapadt hatóanyag-részecskék távozása után a hatékonyság helyreáll anélkül, hogy kiegészítő kezelésre, vagy a nyakörv cseréjére lenne szükség.

Erős bolhafertőzöttség esetén az optimális védelem érdekében az állat környezetét is érdemes megfelelő inszekticid készítménnyel kezelni.

A termék vízálló, tehát hatékony marad akkor is, ha az állat szőrzete benedvesedik. A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését, vagy gyakori samponos mosását azonban el kell kerülni, mivel ezek csökkenthetik a hatékonyság időtartamát.

A vizsgálatok alapján a havonta ismételt fürdetés, vagy teljes átnedvesedés nem csökkentette számottevően a 8 hónapos hatékonyságot kullancsok esetében, a hatóanyag újbóli eloszlása után, viszont a bolhaellenes hatékonyság fokozatos csökkenése mutatkozott a kezelés 5. hónapjától kezdődően.

Kapható méretek:
38 cm-es nyakörv (8 kg-ig) - Foresto 1,25 g + 0,56 g nyakörv macskáknak és kutyáknak < 8 kg A.U.V.
70 cm-es nyakörv (8 kg felett) - Foresto 4,50 g + 2,03 g nyakörv kutyáknak > 8 kg A.U.V.

 

Adatok
Gyártó:
Elanco
Cikkszám:
146136
Tömeg:
100 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek