Kérdése van? Hívjon minket! +3630/425-1462

Drontal Plus Puppy féreghajtó szuszpenzió 50ml Széles spektrumú féreghajtó készítmény
Drontal Plus Puppy féreghajtó szuszpenzió 50ml Széles spektrumú féreghajtó készítmény
7 349 Ft

Drontal Plus Puppy féreghajtó szuszpenzió 50ml Széles spektrumú féreghajtó készítmény

7 349 Ft
Részletek

Bayer Drontal Plus Puppy féreghajtó szuszpenzió – Széles hatásspektrumú féreghajtó oldat kölyökkutyák fertőzöttségének gyógykezelésére

A védtelen, újszülött kiskutyák születésük idején könnyen válhatnak férgessé. Hazai vizsgálatok alapján elmondható, hogy a kiskutyák 66%-a férges. Elsősorban az orsóférgesség ellen kell kezelni oket. A szuka kutyától a méhben vagy az anyatejjel fertoződhetnek. Ezért kell őket három hónapos korukig kéthetente féregteleníteni. Az ízesített szuszpenzió segítségével a kiskutyák gyorsan és hatékonyan féregteleníthetők.

Ne felejtkezzen el a rendszeres bolhaellenes megelőzésrol/kezelésről sem. A bolhák magukban hordozhatják bizonyos galandférgek lárváit, ezáltal ezen galandférgek köztigazdái. Az Advantix spot-on bolhaellenes kezelés vagy Kiltix/Foresto nyakörv használata mellett, gondoskodjon kedvence környezetének tisztántartásáról is, a bolhák fejlődésének és szaporodásának hatékony megszüntetése érdekében. Ha a féregtelenítés és a bolhaellenes kezelés nincs folyamatosan biztosítva, akkor az újrafertőződés hamarosan kialakul, és kedvence férgessé válik.

Hatóanyagok és egyéb összetevők megnevezése:
Febantel: 15 mg/ml
, Pirantel-embonát: 14,4 mg
/ml,

Javallatok:
Fonalféreg ellenes szer kölyökkutyáknak és növendék kutyáknak.
Hatékony az orsóférgekre (Toxocara canis, Toxascaris leonina), kampósfejű férgekre (Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum), és az ostorférgekre (Trichuris vulpis).

Ellenjavallatok:
Ne alkalmazzuk együtt piperazin tartalmú készítménnyel. Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagaival vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység esetén.

Mellékhatások:
Nagyon ritka esetekben átmeneti, enyhe emésztőszervi zavarok (pl.: hányás) előfordulhatnak. Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasítsában nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost.

A helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat:
Használat előtt jól felrázandó!
A fecskendővel az adapteren át szívja fel a testtömeg alapján szükséges mennyiséget. A szuszpenzió eleséghez keverve, vagy a mellékelt fecskendővel közvetlenül is beadható a szájba. Koplaltatás vagy a táplálási szokások megváltoztatása nélkül adható.
Mivel az orsóférgesség már korán (intrauterin vagy galaktogén fertőződés) jelentkezik, a kezelést a Drontal Puppy szuszpenzióval 2 hetes kor körül kell kezdeni. A kezeléseket 2 hetenként ajánlatos megismételni a 12. hétig. Ez után havonta kell kezelni. 6 hónapos kortól megfelelő tablettás kezelésre lehet váltani. A kezelést követően a fonálférgek 2-3 napon belül elpusztulnak.

Adagolás:
A készítmény egyszeri adagja: 1 ml/ttkg.
Alkalmanként egyszeri kezelés elegendő.
Alkalmazás módja: szájon át.

A kezelés hossza:
Fonál- és galandférgek esetén: A készítményt egyszer kell alkalmazni. Az újrafertőzés veszélye miatt érdemes szabályos időközönként, legalább negyedévente (3 havonta) megismételni.
Giarda spp. fertőzés esetén: Három egymást követő nap kell alkalmazni!
Az előírt adagolást ne lépje túl.

Különleges figyelmeztetések:
Ne alkalmazzuk együtt piperazin tartalmú készítménnyel. A pirantel és a piperazin féregellenes hatása csökkenhet ha a két hatóanyag egyszerre alkalmazzák.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések.
A prazita rezisztencia bármely féregtelenítő hatóanyag-csoporttal szemben kialakulhat, ha tól gyakran használják. Ezen állatgyógyászati termék ártalmatlansága nem igazolt 2 hétnél fiatalabb kölykök és 0,6 kg-nál kisebb testtömeg esetén.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések.
Az állat környezetét gyakran takarítsuk és fertőtlenítsük, majd alaposan mossunk kezet. Kerüljük ezen állatgyógyászati termék közvetlenül a bőrre vagy a szembe kerüljön. Véletlen ráfröccsenés esetén a területet tiszta folyóvízzel le kell mosni.

A Drontal Puppy szuszpenzió 5-szörös túladagolását növendék kutyák és kölykök tünetmentesen elviseltek. 10-szeres túladagolás esetén a mérgezés első várható tünete hányás.

Gyermekek elől gondosan el kell zárni!

Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolást nem igényel.
Csak a dobozon feltüntetett lejárati időn (Exp) belül szabad felhasználni!
Felbontás után 25°C alatt tárolandó.
A közvetlen csomagolás első felbontása után felhasználható: 12 hétig.
Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra!

Kapható kiszerelések: 50ml

Adatok
Gyártó:
Drontal
Cikkszám:
716670
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!