Kérdése van? Hívjon minket! +3630/425-1462

BAYER KILTIX - BOLHA ÉS KULLANCS NYAKÖRV L (70CM)
BAYER KILTIX - BOLHA ÉS KULLANCS NYAKÖRV L (70CM)
7 499 Ft

BAYER KILTIX - BOLHA ÉS KULLANCS NYAKÖRV L (70CM)

Bayer Kiltix kullancs- és bolhairtó nyakörv 3 hónaposnál idősebb, nagytestű kutyák számára.

7 499 Ft
Részletek


A Kiltix nyakörv két hatóanyaga különlegesen hosszú, akár 7 hónapig tartó védelmet biztosít kutyájának a kullancsok és bolhák ellen.

A kullancsok legaktívabb időszaka márciustól októberig tart, de az időjárás változása miatt télen is tetten érhetők. Nemcsak vérszívásukkal zavarják állatainkat, hanem több fertőző betegség, mint például a babéziózis vagy a Lyme-borreliózis kórokozóit is magukban hordozhatják. Ezek a betegségek jellegtelen tünetekkel, bágyadtsággal, lázzal, gyengeséggel kezdődnek és megfelelő időben megkezdett kezelés nélkül halálos kimenetelűek lehetnek.

A Kiltix nyakörv elpusztítja a kullancsok lárváit, nimfáit és felnőtt alakjait, valamint a kifejlett bolhákat is. Hatóanyaga a propoxur és flumetrin.

Két hatóanyaga gyorsan, már a felhelyezés után 24 órával védelmet biztosít a test minden pontján. A hagyományos nyakörvek párolgásos hatásmechanizmusától eltérően a Kiltix nyakörv hatóanyagai egyenletesen szabadulnak fel a nyakörvből és a kutya mozgása révén rövid idő alatt a test legtávolabbi pontjára is eljutnak. A hatóanyagszint folyamatos megújulásának biztosítására a nyakörvet folyamatosan kell viselni, hatékony a pihenés időszakában és mozgással eltöltött időszak alatt is.

Egyedi esetekben előfordulhat, hogy a nyakörv viselése alatt kullancs telepszik meg az állaton, mely azonban 3 napon belül lehullik anélkül, hogy vért szívott volna.

Használati útmutató:
Válasszuk ki a kutya testméretének megfelelő nyakörvet, majd vegyük ki a védőcsomagolásból és a belső oldalon lévő plasztik réteget távolítsuk el. A nyakörvet a felbontást követően azonnal tegyük fel a kutyára. Lazán helyezzük fel az állat nyakára, és a nyakörv végét dugjuk át a bújtatón. Jó felhelyezésnél a nyak bőre és a nyakörv között kétujjnyi hely marad.

Külsőleges alkalmazásra!

Kistestű kutyákra: 1db 38 cm hosszú (12,5g) nyakörv helyezendő.
Közepes testű kutyákra: 1db 53 cm hosszú (30,2g) nyakörv helyezendő.
Nagytestű kutyákra: 1db 70 cm hosszú (45g) nyakörv helyezendő.

A felhelyezett nyakörvet időközönként célszerű ellenőrizni, és ha szükséges, utána kell állítani, különös tekintettel a gyorsan növekvő kölykökre.

Fürdetés vagy úsztatás előtt távolítsuk el a nyakörvet, és csak a szőrzet száradása után helyezzük vissza. Az ismételt nedvesség hatására a nyakörv hatékonysága csökkenhet.

A nyakörv viselése alatt más inszekticid szerrel tilos kezelni a kutyát!

Hatóanyagok:
A Kiltix nyakörv 100 mg/g propoxurt és 22,5 mg/g flumetrint tartalmaz.
38 cm-es: 12,5 g – Kiltix nyakörv kistestű kutyáknak A.U.V.
53 cm-es: 30,2 g – Kiltix nyakörv közepes kutyáknak A.U.V.
70 cm-es: 45,0 g – Kiltix nyakörv nagytestű kutyáknak A.U.V.

Egyéb információk:
A nyakörv hatékonyságának hossza függ a szőrzet hosszától, sűrűségétől és állapotától, valamint a fertőzöttség mértékétől. Szükség szerint hamarabb cserélje a nyakörvet, ha a hatékonyságát elvesztette. Szennyezett, koszos, zsíros szőrű kutyákat a tökéletesebb védelem érdekében javasolt samponos fürdetéssel előkezelni.

A bolhapete és lárvák a kutya alomanyagában és környezetében (szőnyegek, függönyök) található, így ezeket a helyeket megfelelő rovarölő szerrel rendszeresen kezelni és porszívózni kell.
Ezekkel az óvintézkedésekkel csökkentheti a környezet bolhafertőzöttségét, és megnövelheti a nyakörv hatástartamát.

Ellenjavallat:
Nem alkalmazható bőrsérülés esetén!
Nem alkalmazható az emésztő-ill. a vizeletkiválasztó rendszer mechanikus elzáródása esetén, asztma vagy más légzőszervi vagy keringési probléma esetén!
Nem alkalmazható 3 hónaposnál fiatalabb kölykön!
Nem alkalmazható a hatóanyagokkal, vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén!

Figyelmeztetések!
Különösen gyermekeknek tilos a nyakörvvel játszani, illetve a nyakörvet nyalogatni és rágcsálni!
A termék erősen mérgező a vízi élőlényekre, a madarakra és a méhekre!
A terméket viselő állatok nem úszhatnak felszíni vizekben!
A termék hosszan tartó káros hatásokat okozhat a vízi élőhelyekben!

Túladagolás:
Túladagolás a gyógyszerforma miatt valószínűtlen. Széleskörű kísérletek során egyidejűleg helyeztek fel két nyakörvet különböző fajtájú, korú és testtömegű kutyákra. Semmiféle helyi és szisztémás kezeléssel kapcsolatos intoleranciára utaló tünetet nem tapasztaltak (biokémiai és hematológiai értékek, kolinészteráz aktivitás, vizeletkiválasztó rendszer, viselkedési jellemzők).

A nyakörv darabjának rágcsálása, véletlen lenyelése esetében a karbamát mérgezés tünetei, úgymint pupilla szűkület, hányás, nyálzás, hasmenés jelentkezhetnek, ez esetben azonnal állatorvoshoz kell fordulni!
Tünetei kezelésként az atropin-szulfát a propoxur ellenszereként intravénásan alkalmazható. A flumetrinek nincs ellenszere.

Kapható méretek:
38 cm-es nyakörv – Kiltix nyakörv kistestű kutyáknak A.U.V.
53 cm-es nyakörv – Kiltix nyakörv közepes kutyáknak A.U.V.
70 cm-es nyakörv – Kiltix nyakörv nagytestű kutyáknak A.U.V.

Adatok
Gyártó:
Elanco
Cikkszám:
DPE-004
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek