Kérdése van? Hívjon minket! +3630/425-1462

Frontline Combo Spot-on macska 0,5ml
Frontline Combo Spot-on macska 0,5ml min 3db rendelhető
1 990 Ft

Frontline Combo Spot-on macska 0,5ml min 3db rendelhető

Készlet hiány esetén a javasolt helyettesítő termék :

Pestigon combo cica

1 990 Ft
Részletek

Hatóanyag: FipronilMegbízható védelmet nyújt kullancsok, bolhák és tetvek ellen, kutyák és macskák számára.
A FRONTLINE Combo® olyan praktikus és egyszerű megoldás, mely egyszerre óvja a kezelt állatot és védi a környezetét az újrafertőződéstől.

Az állatgyógyászati készítmény neve:

Frontline Combo Spot-On Macska A.U.V.

Hatóanyagok és egyéb összetevők megnevezése:

Hatóanyagok: Fipronil 50,00 mg, (S) metoprén 60,00 mg
Segédanyag(ok): Butilhidroxianizol (E320) 0,10 mg, Butilhidroxitoluol (E321) 0,05 mg, Vivőanyag ad 0,50 ml

Javallat(ok):

Macskák kezelésére:

Elsősorban bolhák ellen alkalmazható, valamint kullancsok és/vagy szőrtetvek ellen. Bolhák ellen (Ctenocephalides spp.). Az újrafertőződés elleni inszekticid hatás a kifejlett bolhák esetén négy hétig tart. A bolhák szaporodásának megakadályozása a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), az abból kikelő lárvák és bábok (larvicid hatás) fejlődésének gátlása az alkalmazást követő hat hétig tart.
Kullancsok ellen (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus). A termék két héten keresztül folyamatosan tartó atkaölő hatással rendelkezik kullancsok ellen.
Szőrtetvek ellen (Felicola subrostratus). A termék felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatisis, FAD) kezelési stratégiájának részeként.

Ellenjavallatok:

Adatok hiányában 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 1 kg-nál könnyebb macskakölyköknél nem alkalmazható. Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegség, láz) ill. lábadozó állatokon. Nyulakon nem szabad alkalmazni, mert nemkívánatos reakciók, elhullás is előfordulhat. Vizsgálatok hiányában a készítmény alkalmazása nem célállat fajokon nem ajánlott.

Mellékhatások:

Ha lenyalás fordul elő, akkor rövid ideig túlzott mértékű nyálzás figyelhető meg, ami leginkább a vivőanyag természete miatt jön létre. A rendkívül ritkán előforduló mellékhatások közül rövid ideig tartó bőr reakciókat (pikkelyezés, helyileg a szőr kihullása, viszketegség, kipirosodás) és testszerte viszketegséget vagy a szőr kihullását figyelték meg az applikáció helyén a termék használata után. Kivételesen túlzott nyálelválasztás, átmeneti idegrendszeri tünetek (túlérzékenység, depresszió, ingerlékenység), hányás, vagy légzési tünetek fordultak elő a készítmény alkalmazása után.

A túladagolás kerülendő.

Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Célállatfajok:

Macska

Adagolás, alkalmazási mód(ok) célállat fajonként:

Egy macskának egy 0,5 ml-es pipetta tartalmának bőrre történő helyi alkalmazása a minimális ajánlott fipronil adagnak, 5 mg/ttkg-nak, és a minimálisan ajánlott (S)-metoprén adagnak, 6 mg/ttkg-nak, felel meg.

Külsőleg, az állat bőrfelületére helyi, ún. spot on alkalmazással. Két kezelés között legalább négy hétnek kell eltelnie ártalmatlansági kísérleti eredmények hiányában. Vemhesség és szoptatás alatt a termék alkalmazható.

A helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat:

Tartsuk függőlegesen, keskeny végével felfelé a pipettát. A pipetta keskeny részét ütögessük meg úgy, hogy a tartalma a pipetta főtestében maradjon. Pattintsuk hátra a pipetta elkeskenyedő végét. Az állat hátán, a nyak kezdeténél, a váll vonala előtt hajtsuk szét a szőrzetet oly módon, hogy a bőr láthatóvá váljon. Helyezzük a pipetta elkeskenyedő végét a bőrre és nyomjuk ki többször úgy, hogy a tartalma teljesen kiürüljön, közvetlenül egy helyre, a bőrre.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:

Nem értelmezhető.

Különleges tárolási előírások:

Gyermekek elől gondosal el kell zátni!
Legfeljebb 30°C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó. Tűzveszélyes.
Felhasználható 3 évig. Csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!

Különleges figyelmeztetés(ek):

Fontos megbizonyosodnunk arról, hogy a terméket olyan helyre juttatunk, ahonnan az állat nem tudja lenyalni és az állatok egymást sem tudják nyalogatni kezelés után.
Nincs adat macskáknál a fürdetés/samponozás hatékonyságot csökkentő hatásáról. A kutyákra vonatkozó hasonló adatok alapján a termék alkalmazása utáni két napon belül nem ajánlott fürdetni az állatokat.
Egy-egy kullancs megtapadhat az állaton. Emiatt, kedvezőtlen körülmények között a fertőző betegségek átvitelét kullancsok által nem lehet teljesen kizárni. Az állatokról származó bolhák elszuaporodásának megakadályozására az állatok tartási környezetét megfelelő rovarirtó szerrel kezelni és rendszeresen porszívózni kell.

A kezelt állatokra vonatkozó óvintézkedések:

Kerülni kell a terméknek az állat szemébe jutását. A kezelt anyamacskával érintkező 8 hetesnél fiatalabb macskakölyköknél a készytmény lehetséges toxicitását nem dokumentálták. Különös gonddal kell eljárni ebben az esetben.

Vemhesség, laktáció:

Vemhesség ideje alatt alkalmazható. A szoptatás idején történő kezelésre vonatkozókat lásd fentebb.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:

A termék nyálkahártya- és szem irritációt okozhat. Ezért el kell kerülni a terméknek a szembe ill. szembe jutását. A kezelést végző személy ill. az állat inszekticidekkel vagy alkohollal szembeni, ismert túlérzékenysége esetén kerülni kell az érintkezést a termékkel. Kerülni kell a pipetták tartalmának az ujjakkal történő érintkezését. Ha előfordul, szappannal és vízzel kezet kell mosni. Ha véletlenül szembe kerül a termék, akkor bő vízzel alaposan ki kell mosni. Használat után kezet kell mosni.
Amíg a kezelés helye meg nem szárad, addig a kezelt állatokat nem szabad megfogni, és a gyermekeket nem szabad engedni, hogy játsszanak velük. Emiatt nem napközben, hanem koraeste javasolt kezelni az állatokat. A kezelt állatok ne aludjanak együtt a gazdákkal, különösen a gyermekekkel.
A kezelés alatt nem szabad dohányozni, enni és inni.

A fel nem használt készítmény vagy hulladékainek kezelésére, megseemmisítésére vonatkozó utasítások (amennyiben szükségesek):

A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.
A készítmény nem kerülhet a természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre.

Gyártó:

MERIAL S.A.S. (Lyon, Franciaország)

Adatok
Gyártó:
Boehringer Ingelheim
Cikkszám:
CAPE-9304
Min. rendelhető mennyiség:
3 db
Választható mennyiségek:
3 db, 6 db, 9 db, 12 db, ...
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!