Kérdése van? Hívjon minket! +3630/425-1462

Foresto® nyakörv - 70cm (8kg felett)
Foresto® nyakörv - 70cm (8kg felett)
11 490 Ft

Foresto® nyakörv - 70cm (8kg felett)

A Foresto® nyakörv kullancsok és bolhák ellen, 7 hetesnél idősebb kutyák számára.

 

11 490 Ft
Részletek

A Foresto® nyakörv sokkal több, mint egy hagyományos nyakörv.

Szabadalmaztatott eljárás segítségével a hatóanyagok folyamatos, alacsony dózisú felszabadulását teszi lehetővé – akár 8 hónapon keresztül.

Elpusztítja a kifejlett bolhákat és megelőzi a kutya közvetlen közelében a lárvák fejlődését akár 8 hónapig, valamint hatékony kifejlett, lárva- és nimfaállapotú kullancsok ellen.

Jellemzői:
- Az egyetlen, kullancs elleni repellens nyakörv.
A kullancsok táplálkozását gátló hatást biztosít, így csökkenti a fertőző betegségek átadásának kockázatát
- A jelenleg kapható leghosszabb ideig védelmet biztosító kullancs és bolha elleni termék.
- Egyszeri felhelyezéssel akár 8 hónap védelem kedvencének
- Úsztatáskor, fürdetéskor sem kell levenni
- A kutya saját nyakörve mellett is hordható és minden méretre alkalmazható
- A Foresto biztonsági zára elenged, ha kutyája szorult helyzetbe kerülne
- Innovatív polimer mátrix a hatóanyagok fokozatos és alacsony dózisú felszabadulásáért
- A védőcsomagolás megőrzi a termék hatóanyagait

A polimer mátrix rendszer biztosítja mindkét hatóanyag lassú és folyamatos, alacsony koncentrációban történő felszabadulását a nyakörvből. Ez teszi lehetővé, hogy mindkét hatóanyag az akaricid/inszekticid hatás eléréséhez szükséges koncentrációban legyen jelen a kutya szőrén a teljes hatékony időszak alatt. A hatóanyagok a közvetlen érintkezés helyéről a teljes testfelületen szétoszlanak. A célállat tolerancia és a szérum-kinetikai vizsgálatok szerint az imidakloprid átmenetileg jelen lehet a szisztémás keringésben, míg a flumetrin többnyire nem volt kimutatható. A hatóanyagok szájon át történő felszívódása nem játszik szerepet a klinikai hatékonyság kialakulásában.

A bolhák elleni hatékonyság a nyakörv felhelyezése után azonnal megkezdődik. A fentiekben felsorolt javallatokon túl hatékonysága bizonyított a Ctenocephalides canis és a Pulex irritans bolhák ellen is

A termék repellens (táplálkozás ellenes) hatással rendelkezik kullancsokkal szemben, megakadályozva, hogy az elriasztott paraziták vért szívjanak, így csökkenti az ízeltlábú vektorok által terjesztett betegségek átvitelének kockázatát.

A nyakörvet a 8 hónapos védelmi időszak alatt folyamatosan kell hordani, és utána el kell távolítani. A felhelyezett nyakörvet időközönként célszerű ellenőrizni, és ha szükséges, utána kell állítani, különös tekintettel a gyorsan növekvő kölykökre.

Javallat:
Bolhásság (Ctenocephalides felis) kezelésére és megelőzésére 7-8 hónapon keresztül.
A bolhák elleni hatékonysága a nyakörv felhelyezése után azonnal megkezdődik. Megakadályozza az állat közvetlen környezetében a bolhalárvák fejlődését 8 hónapig. A Foresto használható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) gyógykezelés stratégiájának részeként.

A termék hosszantartó, 8 hónapos, akaricid (ölő) hatással (Ixodes ricinus, Rhipicephalus turanicus) és repellens (táplálkozás ellenes) aktivitással rendelkezik kullancsfertőzés (Ixodes ricinus) esetén. Hatékony a lárva- vagy nimfaállapotú, illetve kifejlett kullancsok ellen. Előfordulhat, hogy a kezelés időpontjában már a kutyán lévő kullancsok nem pusztulnak el a nyakörv felhelyezését követő 48 órán belül, és láthatóak maradnak a bőrébe fúródva. Ezért ajánlott a kutyába fúródott kullancsok eltávolítása a kezelés időpontjában. Az új kullancsfertőzést megelőző hatás a nyakörv felhelyezése után két napon belül megkezdődik.
Szőrtetvesség (Trichodectes canis) kezelésére is használható.

Hatóanyagok:
szagtalan, vízálló szürke nyakörv (70 cm): 4,5 g imidakloprid és 2,03 g flumetrin hatóanyaggal.

Segédanyagok:
- titán-dioxid (E171)
- vasoxid (fekete) (E172)
- dibutil-adipát
- propilénglikol-dikaprilokaprát
- szójaolaj (epoxidált)
- sztearinsav
- PVC

Ellenjavallatok:
Nem alkalmazható 7 hetesnél fiatalabb kölyök kutyán!
Nem alkalmazható a hatóanyaggal, vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén!

Mellékhatások:
Esetenként a nyakörv felhelyezését követő első napokban enyhe viszketés/bőrpír léphet fel azoknál az állatoknál, amelyek nincsenek nyakörv viseléséhez szokva.

Ügyeljünk rá, hogy a nyakörv ne legyen túl szoros!

A nyakörv viselésének helyén enyhe szőrhullás és bőrreakció előfordulhat, de ez általában 1-2 hét alatt a nyakörv eltávolítása nélkül elmúlik. Egyedi esetekben a nyakörv átmeneti levételére lehet szükség, amíg a tünetek megszűnnek.

Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Alkalmazás módja:
8 kg-nál nehezebb kutyákra 1db, 70 cm hosszú nyakörv helyezendő.
Bőrön való alkalmazásra!
Egy állat nyaka köré 1db nyakörv helyezendő!
Kizárólag külső alkalmazásra!
A termék alkalmazása vemhesség és laktáció alatt nem javasolt!

Különleges figyelmeztetések az állatokon való alkalmazásához:
A kullancsok 24-48 órával a kezelt állatra kerülés után elpusztulnak és leesnek a gazdaállatról, általában vérszívás nélkül.
Egy-egy kullancs megtapadását a kezelés után nem lehet kizárni. Emiatt, kedvezőtlen körülmények között, az ezen paraziták által közvetített fertőző betegségek átvitelét sem lehet teljes mértékben kizárni.

Mint minden hosszú hatásidejű, helyileg ható készítmény esetében, a vedlési időszakokban a szőrszálakhoz tapadt hatóanyag-részecskék távozása után a hatékonyság helyreáll anélkül, hogy kiegészítő kezelésre, vagy a nyakörv cseréjére lenne szükség.

Erős bolhafertőzöttség esetén az optimális védelem érdekében az állat környezetét is érdemes megfelelő inszekticid készítménnyel kezelni.

A termék vízálló, tehát hatékony marad akkor is, ha az állat szőrzete benedvesedik. A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését, vagy gyakori samponos mosását azonban el kell kerülni, mivel ezek csökkenthetik a hatékonyság időtartamát.

A vizsgálatok alapján a havonta ismételt fürdetés, vagy teljes átnedvesedés nem csökkentette számottevően a 8 hónapos hatékonyságot kullancsok esetében, a hatóanyag újbóli eloszlása után, viszont a bolhaellenes hatékonyság fokozatos csökkenése mutatkozott a kezelés 5. hónapjától kezdődően.

Kapható méretek:
38 cm-es nyakörv (8 kg-ig) - Foresto 1,25 g + 0,56 g nyakörv macskáknak és kutyáknak < 8 kg A.U.V.
70 cm-es nyakörv (8 kg felett) - Foresto 4,50 g + 2,03 g nyakörv kutyáknak > 8 kg A.U.V.

Termék lejárata: 2025

 

Adatok
Gyártó:
Elanco
Cikkszám:
501674
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek