Kérdése van? Hívjon minket! +3630/425-1462

 Fipromax spot-on macskáknak, 1db ampulla
Fipromax spot-on macskáknak, 1db ampulla
1 299 Ft

Fipromax spot-on macskáknak, 1db ampulla

1 299 Ft
Részletek

Részletes termékinformációk
1, Az Állatgyósyászati gyógyszerkészítmény neve:

Fipromax Spot-On rácsepegtető oldat macskáknak A.U.V.
2, Ható- és segédanyagok megnevezése:

Hatóanyagok:

Fipronil: 50,0 mg
Segédanyagok:

Butil-hidroxianizol: 0,10 mg
Butil-hidroxitouol: 0,05 mg
Etanol: 0,05 ml
3, Javallatok:

Bolhák és kullancsok okozta fertőzés gyógykezelésére és megelőzésére. A készítmény alkalmas továbbá tetvek, ragadozó atkák elleni védekezésre. Hatékony a Lyme betegség vektora, az Ixodes ricinus ellen is. a készítmény alkalmazható a bolhacsípés okozta allergiáős bőrgyulladás gyógykezelési stratégiájának részeként, amennyiben a diagnózist állatorvos megerősítette.

4, Ellenjavallatok:

A készítményt 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 1 kg-nál kisebb testtömegû macskákon nem alkalmazható!
Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas) ill. lábadozó állatoknál!
Nyulakon TILOS alkalmazni, mert súlyos mellékhatásokat és elhulást is okozhat!
5, Mellékhatások:

Ha a készítményt a macska lenyalja, átmenetileg nyálzás alakul ki, amit leginkább a vivőanyag okoz. Rendkívül ritkán az applikáció helyén átmeneti bőrirritáció (a bőr elszíneződése, szőrhullás, viszketés, kipirosodás) alakulhat ki. Kivételesen nyálzás, átmeneti idegrendszeri tünetek (hiperesztézia, depresszió), viszketés, szőrhullás, hányás és légzőszervi tünetek fordulhatnak elő. A termék túladagolása kerülendő.
Ha súlyos nem kívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

6, Célállat fajok:

Macska

7, Adagolás, alkalmazási mód(ok) célállat fajonként:

Alkalmazás módja: Rácseppentés
Adagolás: A minimálisan ajánlott adag 7,5 mg fipronil/ttkg, azaz egy ml-es tubus.
Alkalmazási útmutató: Tartsuk a tubust a hegyével felfelé, majd csavarjuk le a kupakot. A gerincvonal mentén, a lapockák között hajtsuk szét a szőrt, hogy a bőr láthatóvá váljék. Helyezzük a tubus hegyét közvetlenül a bőrre és nyomjuk meg a tubus hasát többször. Nagyobb testű macskáknál a gerincvonalon több helyre applikáljuk a tubus tartalmát, hogy elkerüljük az oldat lecsurgását. Csak olyan helyre applikáljuk a készítményt, ahonnan azt az állat nem tudja lenyalogatni. El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemébe vagy szájába jusson.

8, A helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat:

Egyszeri kezelés hétig véd a bolhákkal, 3-4 hétig a kullancsokkal szemben.
Havonta történő kezelés ajánlott olyan területeken, ahol a bolhával illetve kullanccsal a fertőződés veszélye nagy, ha a kutya bolhaallergiás illetve hipoallergén és lágyító samponokkal gyakran fürdetett kutyák esetében. Azokon a területeken, ahol kisebb a bolhákkal történő fertőzősdés veszélye és nem fordul elő kullancs, a készítmény használata két-három havonta elég.
Két kezelés között legalább négy hétnek kell eltelnie, mivel a készítmény ártalmassága nem igazolt ennél rövidebb időközönként való alkalmazás esetén.
9, Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:

Nem értelmezhető.
10, Különleges tárolási előírások:

Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
Eredeti csomagolásban tárolandó. Legfeljebb 30°C-on tárolandó.
Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a címkén feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.
11, Különleges figyelmeztetés(ek):

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan
El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemébe jusson.
Amikor a készítményt tetvek okozta fertőzés kezelésére használjuk, a fertőzött macskával érintkezésbe kerülő összes többi macskát is egyidejűleg kezelni kell.
A készítmény nem gátolja meg a kullancsok megtelepedését, viszont a kullancsok az infesztációt követően 24-48 órán belül elpusztulnak, rendszerint anélkül, hogy vért szívtak volna, ezáltal minimálisra csökkentve a fertőző betegségek átvitelének lehetőségét. Az elpusztult kullancsok vagy maguktól leesnek a macskáról, vagy egy finom mozdulattal eltávolíthatók.
Bolha okozta allergiás bőrgyulladás kezelésekor az allergiás beteg macska és az ugyanabban a háztzartásban lévő többi macska havonkénti kezelése ajánlott.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések
A készítményt olyan helyre kell applikálni, ahonnan azt az állat nem tudja lenyalni, és gondoskodni kell róla, hogy az állatok egymást se tudják nyalogatni a kezelés után.
Nincs adat macskáknál a fürdetés, samponozás hatékonyságát csökkentő hatásról. Mindazonáltal a macskákra vonatkozó ismeretek alapján nem ajánlott fürdetni az állatot a kezelés utáni két napon belül.
Egy-egy kullancs megtapadhat az állaton, ezért a fertőző betegségek átvitelét nem lehet teljesen kizárni.
Ajánlott az állat tartózkodási helyét is kezelni megfelelő ektoparazitikumokkal.

Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések)
A nemkívánatos hatások megjelenésének kockázata növekedhet túladagoláskor, ezért az állatokat mindig a testtömegüknek megfelelő méretű tubussal kell kezelni. Vakarózás előfordulhat a következő kezeléskor. A készítmény túladagolásakor az alkalmazés helyén a szőr ragacsosnak tűnhet, de ez 24 órán belül megszűnik.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések.
A készítmény nyálkahártya- és szemirritációt okozhat, ezért el kell kerülni, hogy szembe vagy szájba jusson.
Az alkalmazó, ill. az állat ektoparazitikumokkal vagy alkohollal szembeni ismert túl érzékenysége esetén kerülni kell az érintkezést a készítménnyel. El kell kerülni, hogy a tubus tartalma a bőrre jusson. Ha ez mégis megtörténik, szappannal és vízzel alaposan kezet kell mosni. Ha véletlenül szmbe kerül a termék, akkor tiszta vízzel alaposan ki kell mosni. A készítmény használata után kezet kell mosni. Amíg az alkalmazás helye szárazzá nem válik, addig a kezelt állatokat nem szabad simogatni és a gyereket nem szabad engedni játszani velük. Ezért javasolt az állatokat kora este kezelni, továbbá nem szabad hagyni, hogy a frissen kezelt állatok a gazdáikkal, főként gyermekekkel együtt aludjanak. A kezelés alatt nem szabad dohányozni, enni és inni.

Vemhesség és laktáció idején történő alkalmazás
Alkalmazható vemhesség és laktáció idején.

12, A fel nem használt készítmény vagy hulladékának kezelésére, megsemmisítésére vonatkozó utasítások, (amennyiben szükségesek):

A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékot a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.
A készítmény és csomagolóanyaga nem kerülhet természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre. A kezelést követő két napon belül a kezelt állatot tilos természetes vizekben úsztatni.

Adatok
Cikkszám:
312564
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!