Kérdése van? Hívjon minket! +3630/425-1462

TROVET INSECT&POTATO DIET (IPD) kutyáknak 3 kg rovar fehérjével
TROVET INSECT&POTATO DIET (IPD) kutyáknak 3 kg rovar fehérjével
13 940 Ft

TROVET INSECT&POTATO DIET (IPD) kutyáknak 3 kg rovar fehérjével

13 940 Ft
Egységár: 4 647 Ft/kg
Részletek

TROVET Hypoallergenic Diet Insect IPD – Teljes értékű, könnyen emészthető eledel rovarfehárjével. Táplálék allergia, illetve érzékenység okozta bőr és emésztőszervi elváltozások esetén kölyök és felnőtt kutyák számára természetes antioxidánsokkal.

A táplálékkal szembeni túlérzékenység azt jelenti hogy a táplálék valamely összetevője a szervezetben túlzottan erős, általában negatív reakciót vált ki.
Ha egy táplálék összetevővel szembeni reakció kialakul, általában az állat egész életén keresztül fennmarad. A tünetek általában nem jellegzetes bőrelváltozások (kipirultság, viszketés) vagy emésztőszervi tünetek formájában jelentkeznek.(hasmenés, hányás). Szerencsére könnyen kezelhetők olyan speciális diétás eledellel, mely nem tartalmazza a túlérzékenységet kiváltó összetevőt.

A táplálék intolerancia okának felderítésére alkalmazzuk az úgynevezett eliminációs diétát.
Ez azt jelenti, hogy a kutya néhány (6-8)héten át csak olyan tápot ehet, amelyben csak egyféle fehérje és egyféle szénhidrát komponens szerepel, mégpedig olyan, mely nagyon ritkán okoz túlérzékenységi reakciót, és amellyel az állat korábban nem találkozhatott.
Amikor a tünetek javulni kezdenek vagy teljesen eltűnnek, akkor állapíthatjuk meg hogy táplálék intoleranciáról van szó. A biztos eredmény érdekében egyszeri alkalommal vissza kellene térni a régi eredeti tápra, (provokációs teszt) hogy megbizonyosodjunk, tényleg az okozta a túlérzékenységet. A tulajdonosok azonban sokszor nem teszik ezt meg, hiszen örülnek, hogy a diéta hatására a tünetek elmúltak.

A TROVET nagy választékban állit elő kiváló minőségű hipoallergén tápokat. Mindegyik csak egyféle fehérjét és egyféle szénhidrátot tartalmaz.
Mindezen túl olyan speciális csak növényi eredetű fehérjét tartalmazó táp is rendelkezésre áll, mellyel szemben minimális az esély a táplálék túlérzékenység kialakulására.

A TROVET Insect& Potato Diet a Fekete katonalégy lárvájának felhasználásával készült. A lárvák magas fehérjetartalmuk és kedvező aminosav összetételük révén különösen alkalmasak kedvenceink tápanyag igényeinek kielégítésére. Mivel rendszertanilag igen távol állnak egymástól, a kutyákban és macskákban a rovarfehérjével szemben kialakuló táplálék érzékenység esélye minimális.

A rovarfehérjét tartalmazó tápok használatának további előnyei:
-nem tartalmaznak génmódosított, vagy mesterséges alapanyagokat
-előállításukhoz nem kell semmilyen gerinces állatot elpusztítani,
-egységnyi rovarfehérje előállítása sokkal kevésbé terheli a környezetet, mint pl amennyire egy szarvasmarha felnevelése és a belőle előállított fehérjemennyiség,
-gyártásuk során minimális a környezet terhelése, (víz felhasználás, helyigény, takarmány felhasználás)
-a lárvák kizárólag ellenőrzött minőségű növényi táplálékon növekednek, fejlődésükhöz sem hozamfokozókat, sem más vegyi anyagokat, antibiotikumokat, parazitaellenes készítményeket nem kell felhasználni.<
A rovarfehérjét tartalmazó állateledeleket az emberi élelmiszegyártáshoz hasonlóan szigorú feltételek mellett, HACCP minőségbiztosítási rendszert alkalmazó gyárakban állítják elő!

Beltartalmi értékek:
Nyers fehérje 21%, Zsír 16%, Nyers hamu 6,4%, Nyers rost 5%, Nedvesség 8%, Szénhidrát 43,6%

A-vitamin: 25.000 NE, D3-vitamin: 2000 NE, E- vitamin: 500 mg,
Kalcium: 1,46 %, Foszfor: 1,34%, Nátrium: 0,35%, Kálium: 0,38 %, Réz: 10 mg,
Cink: 100 mg, Jód: 2 mg, Linolsav: 2,1%, Alpha-linolénsav: 0,22%

Metabolikus energia:
15,1 MJ/kg (3615 kcal/kg)

Kapható kiszerelések: 400g(konzerv), 3kg, 10kg

Adatok
Gyártó:
Trovet
Cikkszám:
793764
Tömeg:
3 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!