Kérdése van? Hívjon minket! +3630/425-1462

PESTIGON SPOTON MACSKA 4X0,5ML BOLHA ÉS KULLANCSÍRTÓ
PESTIGON SPOTON MACSKA 4X0,5ML BOLHA ÉS KULLANCSÍRTÓ
4 139 Ft

PESTIGON SPOTON MACSKA 4X0,5ML BOLHA ÉS KULLANCSÍRTÓ

4 139 Ft
Egységár: 41 Ft/g
Részletek

Hatóanyag: Fipronil 50 mg/egy 0,5 ml-es pipetta tartalma Fipronil 67 mg/egy 0,67 ml-es pipetta tartalma Fipronil 134 mg/egy 1,34 ml-es pipetta tartalma Fipronil 268 mg/egy 2,68 ml-es pipetta tartalma Fipronil 402 mg/egy 4,02 ml-es pipetta tartalma Célállat faj: kutya, macska Javallat: Bolhák és kullancsok okozta fertőzések gyógykezelésére. A készítmény azonnali rovarölő hatást gyakorol, és fenntartja a folyamatos rovarölő képességet a kifejlett bolhák okozta új fertőzésekkel szemben, legfeljebb 8 héten keresztül Adagolás: Bőrön történő helyi alkalmazásra. 1 db 0,5 ml-es pipetta macskánként. 1 db 0,67 ml-es pipetta 2 kg-nál nagyobb, de legfeljebb 10 kg testtömegű kutya számára. 1 db 1,34 ml-es pipetta 10 kg-nál nagyobb, de legfeljebb 20 kg testtömegű kutya számára. 1 db 2,68 ml-es pipetta 20 kg-nál nagyobb, de legfeljebb 40 kg testtömegű kutya számára. 1 db 4,02 ml-es pipetta 40 kg-nál nagyobb, de legfeljebb 60 kg testtömegű kutya számára Kiszerelés: 1 ill. 4 pipettát tartalmazó dobozok

Pestigon spot on macska

Pestigon 50 mg rácsepegtető oldat macskáknak A.U.V.

1. AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATI KÉSZÍTMÉNY NEVE

Pestigon 50 mg rácsepegtető oldat macskáknak A.U.V.

2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL

Egy 0,5 ml-es pipetta tartalma

Hatóanyag:

Fipronil ................................................ 50 mg

Segédanyagok:

Butil-hidroxianizol (E320) ……... 0,10 mg

Butil-hidroxitoluol (E321) ……… 0,05 mg

A segédanyagok teljes felsorolását lásd: 6.1 szakasz.

3. GYÓGYSZERFORMA

Rácsepegtető oldat.

Tiszta, színtelen-halványsárga színű oldat.

4. KLINIKAI JELLEMZŐK

4.1 Célállat fajok

Macska.

4.2 Terápiás javallatok célállat fajonként

Bolhák (Ctenocephalides felis) okozta fertőzések gyógykezelésére. A készítmény azonnali rovarölő hatást gyakorol, és fenntartja a folyamatos rovarölő képességet a kifejlett bolhák okozta új fertőzésekkel szemben, legfeljebb 5 héten keresztül.

A készítmény 48 óra alatt kialakuló atkaölő hatást mutat kullancsokkal (Ixodes ricinus) szemben.

4.3 Ellenjavallatok

Adatok hiányában 8 hetesnél fiatalabb és/ vagy 1 kg-nál kisebb testtömegű macskakölyköknél a készítmény nem alkalmazható.

Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas) vagy lábadozó állatoknál.

Nem alkalmazható nyulaknál, mert súlyos mellékhatásokat és akár elhullást is okozhat.

Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyaggal szembeni ismert túlérzékenység esetén.

4.4 Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan

A készítmény nem akadályozza meg a kullancsok megtelepedését, de a kullancsok a megtelepedést követő első 24-48 órában elpusztulhatnak. Ez idő alatt általában nem zajlik le a vérszívás folyamata, így minimálisra csökken a fertőző betegségekkel való fertőződés veszélye. Az elpusztult kullancsok általában leesnek az állatokról, de az esetleg visszamaradt kullancsok is könnyen eltávolíthatók óvatos kihúzással.

Ha egy háztartásban több kutya és macska él együtt, a bolhák elleni védekezés optimalizálása érdekében minden állatot megfelelő inszekticid szerrel kell kezelni.

Kerülni kell az állat gyakori fürdetését vagy samponos lemosását, mert a készítmény hatékonyságának időtartamát ilyen esetekben nem vizsgálták.

A bolhák gyakran megtalálhatóak a kedvtelésből tartott állatok fekvőhelyén és a rendszeresen pihenőhelyül szolgáló szőnyegeken és kárpitozott bútorokon, ezért ezeket súlyos fertőzöttség esetén, valamint a bolhák elleni védekezés megkezdésekor megfelelő rovarirtókkal kell kezelni, továbbá rendszeresen porszívózni szükséges.

4.5 Az alkalmazással kapcsolatos különleges óvintézkedések

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések

El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemével érintkezzen. Véletlen szembekerülés esetén vízzel azonnal és alaposan ki kell öblíteni.

Fontos ügyelni rá, hogy a készítmény alkalmazása olyan területen történjen, ahonnan az állat nem tudja lenyalni, és biztosítani, hogy az állatok ne nyalogathassák egymást a kezelés után.

Sebeken vagy sérült bőrfelületen nem alkalmazható a készítmény.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések

A készítmény nyálkahártya- és szemirritációt okozhat, ezért el kell kerülni, hogy a szembe vagy a szájba jusson.

Amennyiben véletlenül a szembe kerül, tiszta vízzel haladéktalanul és alaposan ki kell öblíteni. Ha a szemirritáció tartósan fennáll, orvoshoz kell fordulni, bemutatva a készítmény használati utasítását vagy címkéjét.

Meg kell előzni, hogy a pipetta tartalma a kéz ujjaival érintkezzen. Ha ez mégis megtörténik, szappannal és vízzel kezet kell mosni.

Használat után kezet kell mosni.

Az alkalmazás során nem szabad dohányozni, inni és enni.

Az alkalmazó személy fipronillal vagy a segédanyagokkal (lásd 6.1 szakasz) szembeni ismert túlérzékenysége esetén kerülni kell a készítménnyel való érintkezést.

Amíg az alkalmazás helye meg nem száradt, a kezelt állathoz nem szabad hozzányúlni, és a gyermekeknek nem szabad megengedni, hogy játszanak velük. Ezért az állatokat nem napközben, hanem kora este ajánlott kezelni, és a rövid ideje kezelt állatoknak nem szabad megengedni, hogy a gazdájukkal - különösen gyermekekkel - együtt aludjanak.

A pipettákat az eredeti csomagolásban kell tartani és a kiürült pipettákat azonnal ki kell dobni.

Egyéb óvintézkedések

A készítmény alkoholos segédanyaga károsíthatja a festett, lakkozott vagy egyéb háztartási felületeket és bútorokat. A készítmény gyúlékony. Távol kell tartani szikrától, hőtől, nyílt lángtól és más tűzforrástól.

4.6 Mellékhatások (gyakorisága és súlyossága)

Ha a készítményt lenyalja az állat, rövid ideig tartó nyálzás léphet fel, amit főként a vivőanyag okoz. Rendkívül ritka esetekben átmeneti bőrreakciókat, például a bőr kipirulását, általános viszketést, hámlást vagy helyi szőrhullást jeleztek az alkalmazást követően. Kivételesen nyálzás, átmeneti idegrendszeri tünetek (hiperesztézia, levertség, idegesség) és hányás fordulhatnak elő.

A mellékhatások gyakoriságát az alábbi útmutatás szerint kell meghatározni:

nagyon gyakori (10 kezelt állatból több mint 1-nél jelentkezik)

gyakori (100 kezelt állatból több mint 1-nél, de kevesebb mint 10-nél jelentkezik)

nem gyakori (1000 kezelt állatból több mint 1-nél, de kevesebb mint 10-nél jelentkezik)

ritka (10000 kezelt állatból több mint 1-nél, de kevesebb mint 10-nél jelentkezik)

nagyon ritka (10000 kezelt állatból kevesebb mint 1-nél jelentkezik, beleértve az izolált eseteket is).

4.7 Vemhesség, laktáció vagy tojásrakás idején történő alkalmazás

Laboratóriumi vizsgálatok szerint a fipronil nem rendelkezik bizonyított teratogén vagy fötotoxikus hatással. A készítmény biztonságosságát vemhes és szoptató macskákon nem ellenőrizték, kizárólag a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny/kockázat elemzésnek megfelelően alkalmazható.

4.8 Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók

Nem ismert.

4.9 Adagolás és alkalmazási mód

Kizárólag külsőleges alkalmazásra.

Az állatok testtömegét pontosan meg kell mérni a kezelést megelőzően.

Alkalmazás: a bőrön történő helyi alkalmazás.

Adagolás: 1 db 0,5 ml-es pipetta macskánként (körülbelül 7,5 – 15 mg/kg).

Az alkalmazás módja:

A pipettát tartsuk függőleges helyzetben. Keskenyebbik részét ütögessük meg, hogy tartalma biztosan a pipetta fő részében legyen. Törjük le a rácsepegtető pipetta lepattintható tetejét a rányomott vonal mentén.

A lapockák közötti területen válasszuk szét a szőrt, hogy az állat bőre láthatóvá váljon. Helyezzük a hegyét a bőrre, majd finoman nyomjuk össze, tartalmát lehetőleg két ponton – az egyik a koponyaalapnál, a másik 2-3 cm-rel hátrébb – a bőrre ürítve.

A tasakból való eltávolításhoz, használjunk ollót, vagy:

1. hajtsuk össze átlósan, hogy ott rovátkát képezzen;

2. szakítsuk fel a rovátkánál;

3. csavarjuk el a tetejét kinyitáshoz;

4. húzzuk félre a szőrt/vigyük fel a bőrre.

Fontos ügyelni rá, hogy a készítmény alkalmazása olyan területen történjen, ahonnan az állat nem tudja lenyalni, és biztosítani, hogy az áll

Adatok
Cikkszám:
608390
Tömeg:
100 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!